Waarom massage

Massage is een helende kunst en als therapie ontstaan uit de natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier.

Aanraking, massage, helpt je weer contact te maken met je lichaam, te leren luisteren naar wat je lichaam je zegt en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen.

Zintuig

Masseren is gebruik maken van het zintuig tast. Naast reuk en smaak is tast het meest primaire zintuig. Het geeft je het vermogen om te voelen. In ons dagelijks leven is voelen het zintuig dat we het meest lijken kwijt te raken. We hebben televisie, computers en mobieltjes waarmee we veel indrukken opdoen via onze ogen en oren.

Het is een aangeboren instinct om aan te raken, zoals wrijven, drukken en kneden om een pijnlijke plek te sussen. Denk maar eens aan die keren dat je je gestoten hebt. Je handen gaan dan automatisch naar de pijnlijke plek. Of als kind, toen je ouders hun hand op de pijnlijke plaats legden, een kusje en de pijn was weg.

Werking

Omdat niet alle plekken van je lichaam even gemakkelijk bereikbaar zijn kan ik die plekken voor je masseren. Je huid is zodanig gemaakt dat ze zintuiglijke waarnemingen kan ontvangen en doorgeven naar de rest van je lichaam. Dat is de reden dat massage de werking van je klieren, spieren, gewrichten, organen en zenuwen kan verbeteren. Massage kan bovendien je immuun stelsel activeren en je weerbaarheid tegen ziekten vergroten, je pijn verlichten, je bloedsomloop stimuleren en je lymfestroom ondersteunen.

Effect

Massage heeft een ontspannend effect maar werkt tegelijkertijd opwekkend en stimulerend. Massage verzacht spanningen en versoepelt de spieren, verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en slapeloosheid.

Het effect van massage:

  • Geeft een lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Bevordert de soepelheid van je spieren en gewrichten
  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Verhoogt je concentratievermogen
  • Draagt bij aan de bewustwording van je werkhouding
  • Verminderd stress
  • Activeert het algehele functioneren van je lichaam

Mijn massage helpt bij het ontspannen van je lichaam en geest!